top of page
karnfull-header-green.jpg

FRAMTIDENS KÄRNENERGI IDAG.

Fossilfri vätgas, el, värme och syntetiska bränslen.

VÅR VISION

Ett helt nytt sätt att bygga kärnenergi i Sverige.

För att möta den ständigt ökande efterfrågan på fossilfri och planerbar energi krävs entreprenörskap och målinriktad marknadsacceleration.

Vår projektmodell för utveckling av modern kärnenergi har alla förutsättningar att bli en viktig bit i Sveriges långsiktiga hållbarhetspussel.

blackrod.png

VÅRT ERBJUDANDE

Startklara projekt för en accelererad omställning

FLEXIBLA SMÅ KRAFTPAKET

Små modulära reaktorer erbjuder större flexibilitet än traditionell kärnkraft, och möjliggör leverans av ren fossilfri energi i flertalet former – el, vätgas, ammoniak, syntetiska bränslen och värme.

SMR:er sammanlänkade med högtemperaturs-elektrolysörer – som i fallet med våra Versatile Energy Hubs – har goda chanser att bli ett av de snabbaste, billigaste och mest miljövänliga sätten att ersätta fossila bränslen inom samtliga energisektorer.

wh_cut.png
dash_sq.png

KOSTNADS-OPTIMERAT

Värdet av ny planerbar, oberoende och fossilfri energiproduktion är i sig enormt stort. Ännu mer intressant är kanske vår accelererade tidsplan,  där vi givet rätt förutsättningar kan ha en reaktor i drift innan 2030.

 

Genom att låta marknadens dagliga kommersiella efterfrågan styra hur man bäst utnyttjar våra flexibla enheters höga kapacitetsfaktorer och nätstabiliserande systemtjänster, optimeras kostnadseffektiviteten. Varje dag, året runt.

LAND- ELLER HAVSBASERAT

Den globala leveranskedjan för nyckelfärdig, fabriksbyggd och beprövad reaktorteknik – placerad på pråmar eller på land – växlar nu snabbt upp. Vår tidiga plats i den processen, våra partners och vårt erfarna team är hörnstenar i erbjudandet.

Med GE Hitachis BWRX-300 – en 300 megawatts vattenkyld SMR med passiva säkerhetssystem – erbjuder vi en beställningsklar modern reaktor, baserad på design och licensiering av stora, världsledande kokvattenreaktorer.

ship2Artboard 1-100.jpg
bwrx_truck_bw.png

VARFÖR KÄRNFULL?

Modern kärnenergis pionjärer sen 2019

Sedan lanseringen av Nordens första elhandelsbolag med 100% kärnkraft har innovation och  genomförande varit Kärnfulls ledord. 

Nu visar vi vägen för byggandet av nästa generations kärnenergi med hjälp av vårt expertteam, nätverk och ett A-Ö erbjudande. Vi hanterar bl.a. lagstiftningen, tillstånd, placering, licenser, design och finansiering.

fission_SQArtboard 1_2x.png

Kärnfull Next i siffror

2022

LANSERING

8

PROJEKT

5100

MEGAWATT

5

PARTNERS

VÅRT NÄTVERK

Världsledande partners och leverantörer

Kärnfull Next är ett agilt och snabbfotat projektutvecklingsbolag som arbetar nära och dynamiskt med ett växande antal av världens främsta leverantörer och investerare inom det globala clean-tech området.

granitor_logo_sq.png

GRANITOR GROWTH

gelogo_sq.png

GE HITACHI

fortum_logo_white.png

WSP SWEDEN

kindatom_logo_white.png

KIND ATOM

wsp.png

WSP SWEDEN

JOBBA HOS OSS

Vi söker dig som också vill kämpa för sann fossilfrihet.

bottom of page